30-0: Alexandra Dulgheru pierde la Goerges, dar rămâne cu o săptămână excelentă

În ultimul meci al zilei, Julia Goerges a învins-o pe Alexandra Dulgheru cu 7-5, 7-5 într-un meci extrem de echilibrat şi cu multe reuşite. Alexandra îşi vede astfel oprit parcursul excelent la Bucureşti, chiar dacă în meciul de azi a dat o replică puternică nemţoaicei. Alex a luptat să revină, s-a apărat eroic, dar în momentele importante, Goerges a fost mult prea puternică.

În primul set, Goerges a fost de neatins la serviciu, unde a pierdut doar trei puncte, iar din teren a dominat categoric, încheind setul cu 20 de lovituri câştigătoare (dintre care 11 au venit cu forehand-ul). În condiţiile date, Alex a rezistat extraordinar de bine. A variat înălţimea mingii, a jucat-o des pe rever, dar în multe momente chiar nu a avut ce să facă la jocul super agresiv al nemţoaicei. Primele mingi de break şi totodată de set au venit la 6-5, după nişte lovituri cu dreapta devastatoare ale Juliei.

Apoi, în setul doi, Goerges a lovit chiar mai hotărât, mai puternic, mai exact, a avut şi o minge de break în începutul de set (salvată de Alex cu un passing shot cu forehand-ul din alergare minunat) s-a distanţat la 3-1 şi părea în control. Numai că din nou Alexandra a avut o reacţie bună, reuşind să recupereze break-ul. Au urmat câteva game-uri echilibrate şi din nou s-a ajuns la 5-6 şi serviciu Dulgheru, unde Goerges a repetat parcă fix aceleaşi lovituri din primul set; forehand-uri plate, foarte agresivă şi aproape nimic de făcut.

Pentru Goerges e deja a patra semifinală WTA din acest sezon, iar în meciul următor o va întâlni pe Ana Bogdan, cea care a reușit rezultatul zilei, eliminând-o pe Sevastova; aceasta va fi prima lor întâlnire.

Deși eliminată, Alex are puține lucruri să-și reproșeze; în schimb, are multe bune de luat cu ea mai departe pentru restul sezonului. Forma fizică bună și tonusul excelent au ajutat-o să aibă mintea limpede pe teren în această săptămână și să bifeze multe momente de tenis foarte bun.

30-0

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggers like this: